Premierul Dăncilă și trei miniștri, tur de forță în zonele sinistrate din cauza inundațiilor

Premierul Viorica Dăncilă s-a deplasat, luni, alături de membri ai Executivului, se în mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna, Braşov, pentru a evalua pagubele şi a identifica cele mai rapide soluţii de sprijinire a oamenilor.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că Guvernul pune la bătaie fondurile pe care le are pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de inundaţii, după ce pagubele vor fi evaluate rapid. „Prezenţa noastră aici ne face să avem o idee asupra a ceea ce s-a întâmplat, vrem să vorbim şi cu oamenii (…) Trebuie să ne gândim la tot ceea ce s-a întâmplat şi să accesăm toate pârghiile”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă există fonduri de urgenţă, premierul a răspuns că guvernanţii intenţionează să apeleze şi la fondul de solidaritate, însă până când se va întâmpla acest lucru trebuie să pună la bătaie fondurile pe care le au, în aşa fel încât oamenii să aibă un ajutor imediat.

Premierul Viorica Dăncilă, alături de membri ai Executivului, se deplasează în mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna, Braşov, pentru a evalua pagubele şi a identifica cele mai rapide soluţii de sprijinire a oamenilor.

Premierul este însoţit de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Lucian Şova şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Cinci tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Covasna, Harghita, Neamţ, Suceava şi Vâlcea mai sunt blocate luni dimineaţă din cauza inundaţiilor.

Traficul feroviar este afectat în judeţele Braşov, Teleorman şi Vâlcea. Potrivit ultimului bilanţ transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), au fost inundate 255 de case, peste 530 de curţi, 14 tronsoane de drum naţional, iar peste 760 de persoane au fost salvate de către autorităţi.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU