Gabriel Vlase a primit aviz pozitiv pentru șefia SIE

gabriel vlase, audiere, comisie sie

Gabriel Vlase, propus de Klaus Iohannis pentru preluarea funcţiei de şef al SIE, a primit, luni, aviz pozitiv din partea Comisiei de control a SIE, ulterior plenurile reunite urmând să dea votul.

Deputatul PSD, Gabriel Vlase, a declarat, luni, după ce a primit aviz favorabil de la Comisia de control al SIE, referitor la susţinerea de care beneficiază din partea lui Liviu Dragnea pentru şefia serviciului secret, că nu a convins pe nimeni, precizând „fiecare s-a convins în felul lui”.

„Au fost câteva întrebări procedurale, întrebări specifice care au un singur tip de răspuns. Domnul Vlase a răspuns corespunzător la aceste întrebări, după care a avut de răspuns la multe întrebări care vizau abilităţile domniei sale, capacitatea de a face faţă condiţiilor de stres, capacitatea de analiză sinteză. Răspunsurile au fost mulţumitoare, drept pentru care domnul Vlase a obţinut aviz favorabil şi propunerea este ca plenul comun al celor două Camere să facă numirea respective. Cu siguranţă raportul va merge la cele două birouri şi să vedem care este decizia, să vedem care este ordinea de zi, agenda Parlamentului. Ştiţi bine că suntem într-o sesiune extraordinară şi atunci aşteptăm şi noi să vedem cum se clarifică”, a declaratat preşedintele Comisiei de control al SIE, Mihai Weber, la finalul şedinţei forului legistativ.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU