8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 2:27
No menu items!

Pompierii care i-au scos din foc pe bolnavii intubați de la Piatra Neamţ nu au purtat echipament de protecție. Ei sunt toți în izolare

spot_img

Pompierii care au intervenit, sâmbătă seara, pentru stingerea incendiului izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean Neamț, au fost trimiși în izolare după ce superiorii au constatat că aceștia au interacționat cu bolnavii de COVID-19 fără să poarte echipament de protecție.

Conform stiridiaspora, care citează oficiali din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierii care au intrat în foc pentru a-i salva pe bolnavii care încă mai trăiau în mijlocul incendiului, stau acum acasă, în izolare, deoarece au interacționat direct cu persoane infectate cu noul coronavirus, fără să poarte echipamentul specific de protecție în astfel de situații.

„Cu toate că nu purtau echipament de protecție împotriva COVID-19, mai ales că unitatea medicală respectivă reprezintă un spital suport COVID-19, primul impuls al băieților a fost să intre și să-i scoată de acolo pe acei oameni”, au declarat, pentru Gândul.ro, oficiali ai IGSU.

Conform sursei citate, apelul 112 s-a făcut sâmbătă, la ora 19.48, iar prima mașină de pompieri a ajuns la 19.51, adică după trei minute. Zece oameni au murit și alți șapte au fost grav răniți, sâmbătă seară, la Spitalului Județean Neamț, după ce la secția ATI, unde erau intubați bolnavii de COVID-19 care aveau nevoie de oxigen, a izbucnit un incendiu.