3 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 16:30
No menu items!

După modelul Slovaciei, și Austria anunță testarea în masă a populației

spot_img

Austria se inspiră din exemplul Slovaciei și va desfăşura o campanie de testare pe scară largă a populației pentru COVID-19 după încheierea perioadei de carantină ce începe pe 17 noiembrie şi se termină pe 6 decembrie, a declarat cancelarul Sebastian Kurz.

Referindu-se la testarea în masă efectuată în țara vecină, Slovacia, Kurz a declarat pentru postul public de radio ORF: „Am decis ca și aici, în Austria (…), să urmăm aceeaşi cale”. Izolarea parţială a fost instituită acum două săptămâni, dar nu a avut efecte pozitive, astfel că s-a instituit carantina începând de marți, 17 noiembrie.

Peste 4.000 de bolnavi COVID-19 sunt în prezent internați în spitalele din Austria, dintre care aproximativ 560 în terapie intensivă. Până acum, 1.829 de oameni au murit în această ţară din cauza infecţiei. Austria are o populaţie de 8,9 milioane de locuitori.

Slovacia a efectuat teste rapide pe aproximativ 3,6 milioane din 5,5 milioane de locuitori (cu vârste între 10 şi 65 de ani), teste în urma cărora au fost descoperite zeci de mii de persoane asimptomatice, dar pozitive la coronavirus, care au fost apoi izolate. Ca urmare, Slovacia a anunțat relaxarea carantinei.