19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 8:18
No menu items!

Polițiștii dintr-un oraș au fost arestați după asasinarea unui candidat la primărie

spot_img

Mai mulți polițiști din localitatea mexicană Ocampo, unde săptămâna trecută a fost asasinat un candidat la primărie, au fost dezarmaţi şi arestaţi pentru efectuarea unei anchete interne.      

„Toţi sunt interogaţi, procedându-se conform legii la o anchetă privind participarea la acte de încălcare a normelor profesionale”, a indicat secretariatul Securităţii statului mexican Michoacan (vest-centrul Mexicului), unde este situat oraşul.

Candidatul la alegerile municipale Fernando Angeles a fost ucis joi prin împuşcare în plină campanie electorală, scrie Agerpres. Poliţiştii au fost transferaţi la o unitate internă a secretariatului Securităţii, care nu a precizat dacă detenţia lor este legată de asasinarea candidatului.

Miercuri, Omar Gómez, candidat independent la funcţia de primar în oraşul Aguililla, de asemenea în statul Michoacan, a fost împuşcat. La 14 iunie, un candidat la primăria din Taretan, o localitate în acelaşi stat, a fost de asemenea asasinat. De la începutul campaniei pentru alegerile generale de la 1 iulie, peste o sută de aleşi, candidaţi la alegeri sau politicieni au fost ucişi.

Alex Militaru