Mișcarea #rezist, inspirată de protestatarii din SUA. Oficiali americani agresați în public. VIDEO

Scene similare celor violente petrecute în ultimul timp în România, în timpul protestelor, s-au înregistrat, în ultima săptămână, chiar în SUA, locul de unde a fost „importat” fenomenul #rezist.

Înalți oficiali ai SUA au fost agresați în public de protestatari, în ultimul timp, din cauza apartenenței la administrația Trump.

În urmă cu o săptămână, secretarul de stat american pentru securitatea teritorială (omologul miniștrilor de interne din Europa), Kirstjen Nielsen, a fost huiduit și înjurat în timp ce părăsea un restaurant cu specific mexican din Washington DC. La câteva zile, casa oficialului a fost înconjurată de protestatari care nu sunt de acord cu decizia administrației Trump de  a separa familiile imigranților.

Sâmbătă seara, procurorul general al statului Florida a fost așteptat la ieșirea dintr-o sală de spectacole, fiind huiduită, înjurată și chiar scuipat de un grup de protestatari.

Duminică, și purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a fost dată afară, laături de familia sa, dintr-un restaurant din statul Virginia pentru că lucrează pentru Donald Trump.

În România, protestele au escaladat ajungându-se la gesturi extreme – deputatul Nicolae Bacalbașa a fost îmbrâncit în timp ce pleca de la Palatul Parlamentului, iar un jandarm a fost lovit în față de un protestatar în Piața Victoriei.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU