20.6 C
București
luni, 15 august 2022 - 12:35
No menu items!

Polițiștii care au protestat cu fumigene de Ziua Poliției s-au ales cu dosar penal

spot_img

Jandarmeria Bucureşti anunţă că s-a deschis dosar penal pentru infracţiunea de ”efectuare fără drept a operaţiunilor cu articole pirotehnice”, după protestul cu fumigene care a avut loc în faţa Ministerului de Interne. Sindicaliştii MAI care au protestat în Piaţa Victoriei şi au pornit în marş către Ministerul de Interne au fost amendaţi cu 6.000 de lei.

”Pentru adunarea publică din Piaţa Victoriei, ca urmare a încălcării cadrului legal în vigoare, prin nerespectarea numărului maxim de 100 de participanţi şi prin organizarea marşului de la Piaţa Victoriei către Ministerul Afacerilor Interne şi retur, organizatorilor le-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6000 de lei. În contextul adunării publice din faţa Ministerului Afacerilor Interne, au fost întocmite actele necesare continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «efectuare fără drept a operaţiunilor cu articole pirotehnice»”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Joi dimineață, de Ziua Poliției, poliţiştii au protestat din nou cu fumigene, au scandat lozinci, au fluierat şi au intonat Imnul în fața Ministerului Afacerilor Interne.