6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 1:24

Polițiștii ies în stradă la proteste, de Ziua Poliției

Mai multe acţiuni de protest sunt programate să se desfăşoare, joi, în Capitală, după ce sindicatele poliţiştilor şi personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne au anunţat că vor “sărbători” Ziua Poliţiei Române în stradă, nemulţumite de tăieri ale veniturilor salariale şi ale pensiilor.

Protestul organizat de Sindicatul Europol urmează să se desfăşoare între orele 10.00 şi 14.00, în faţa MAI, membrii organizaţiei fiind chemaţi să sărbătorească “Ziua Poliţiei Române” în stradă.

“Dacă nu vreţi să fim din nou «fraierii sistemului», dacă nu vreţi tăieri ale veniturilor salariale, dacă vreţi aplicarea Legii salarizării 153/2017, dacă vreţi ca pensiile militare să fie indexate, dacă v-aţi săturat de discriminările salariale, dacă v-aţi săturat de incompetenţa şefilor, haideţi la protest!”, au transmis reprezentanţii Sindicatului Europol.

Federaţia şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI protestează, tot de la ora 10.00, la Guvern.

La rândul lor, apicultorii vor protesta pentru a cere acordarea subvenţiei pentru familiile de albine şi implementarea programului naţional “Mierea în şcoli”.

Sindicatul Apicultorilor din România, afiliat la Federaţia Naţională a Lucrătorilor şi Blocul Naţional Sindical, organizează acţiuni de protest la care vor participa maxim 100 de persoane în fiecare locaţie. Astfel, între orele 09.45-11.15 va avea loc un protest pe trotuarul din faţa sediului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, iar între orele 13.15-14.45 – la sediul Parlamentului, în faţa Camerei Deputaţilor, în alveola parcului Izvor.

“Acţiunea de protest are ca scop acordarea subvenţiei pentru familiile de albine, programul naţional «Mierea în şcoli» şi perdelele de protecţie rutieră din arbori meliferi”, au arătat reprezentanţii BNS.

Jandarmeria Bucureşti a anunţat că, pentru respectarea prevederilor legale, protestele vor avea loc în diferite intervale orare şi în mai multe locaţii.

“Conform cadrului legal în vigoare, jandarmii din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor fi prezenţi pe timpul desfăşurării acestor evenimente, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică. Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 14 martie 2021, organizarea de mitinguri şi demonstraţii este permisă, cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane, în condiţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (republicată)”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.