11.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 23:25
No menu items!

Poliția preocupată de violența în școli

spot_img

Doar 21,4% din totalul unităţilor de învăţământ preuniversitar sunt asigurate cu pază, s-a stabilit  în urma contralelor efectuate de Poliţia Română, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„Dintre cele 20 035 de unităţi de învăţământ, doar 21,4% (4 286 unităţi de învăţământ) sunt asigurate cu pază (2 786 în urban şi 1500 în rural), respectiv 2 664 cu pază proprie, reprezentând doar 13% din totalul unităţilor de învăţământ, 1.025 de societăţi specializate de pază (5% din total) şi 597 cu pază mixtă (3% din total şcoli). În urma verificărilor a rezultat că la 4 343 (22%) de şcoli au fost montate sisteme electronice şi mecanice de pază şi alarmare, atât în interior, cât şi în exterior”, au precizat reprezentanţii IGPR.

Potrivit sursei citate, neregulile constatate şi măsurile legale aplicate în urma controalelor efectuate au fost aduse la cunoştinţa conducerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar, inspectoratelor şcolare teritoriale şi autorităţilor locale.

În ultimele trei luni ale anului trecut școlar s-au înregistrat peste 4 000 de cazuri de violenţă școlară, consum de alcool, discriminare şi furturi. Cel mai grav caz a fost uciderea unui elev,  îmbrâncit pe când se juca în curtea școlii.

Premierul Victor Ponta spunea atunci că înlăturarea violenței din școli este prioritatea zero a guvernului și le-a cerut miniștrilor Educației și Administrației să pună la punct un program comun de acțiune. (S.S.)