18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:00
No menu items!

PNL și Nicușor Dan nu cedează la șantajul USR-PLUS București, pe bugetul Capitalei

spot_img

PNL și primarul general Nicușor Dan nu vor să cedeze la șantajul USR-PLUS București, reprezentat de liderii Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, care vor ca viceprimarul lor, Horia Tomescu, să aibă puteri depline asupra spitalelor Capitalei.

Practic, bugetul Capitalei este în aer, pentru că pe banii de investiții pentru bucureșteni se ceartă USR-PLUS cu primarul general și PNL. Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, liderii USR-PLUS București, vor ca viceprimarul Horia Tomescu să aibă drept de semnătură asupra numirii managerilor de spitale, condiționând, astfel votul lor pe proiectul de buget al Primăriei Capitalei.

În ședința de buget de miercuri, Nicușor Dan a anunțat că nu mai acceptă alte disucții pe marginea bugetului, deoarece acesta a fost deja dicutat înainte de a fi pus în dezbatere publică, cu toate partidele care fac parte din Consiliul General.

Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, care au discutat între ele acum șase săptămâni, iar acum venim și spunem că e alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Discuțiile au avut loc, au fost civilizate și constructive. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm. Dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă ca să le putem da investițiile pe care le așteaptă”, a mai declarat primarul Capitalei.

Și Partidul Național Liberal susține propunerea de buget inițiată de Primarul General, Nicușor Dan.

„Suntem parteneri corecți ai Primarului general si înțelegem să fim alături de eforturile lui in toate momentele în care are nevoie de sprijin și de înțelegere. Avem așteptările noastre față de ceea ce trebuie făcut dar nu rezolvăm lucrurile decât lucrând împreună. Facem acest lucru din respect pentru primar și, mai ales din respect pentru bucureșteni. Știm ca ei doresc să ne apucăm de treabă pentru București”, au anunțat consilierii PNL.