13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:33

Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu îi blochează bugetul lui Nicușor Dan

Bugetul Primăriei Capitalei este în pericol să nu fie adoptat, miercuri, din cauza scandalului politic dintre USR-PLUS București, ai cărui lideri sunt Vlad Voiculescu și ministrul Economiei, Claudiu Năsui și primarul general Nicușor Dan. Practic, toate investițiile pe care vrea Nicușor Dan să le facă în Capitală sunt blocate până la soluționarea acestor neînțelegeri cu USR-PLUS.

Proiectul de buget este de două săptămâni în dezbatere publică și miercuri este pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București. Fără voturile USR PLUS, bugetul propus de Nicuşor Dan nu poate fi adoptat, în condiţiile în care PSD se împotriveşte, iar PNL şi PMP nu pot strânge o majoritate.

USR-PLUS București a anunțat însă că nu va vota bugetul în forma actuală, deoarece proiectele partidului nu se regăsesc așa cum s-a discutat.

„Cerem primarului să retragă proiectul. Există deja o decizie oficială a conducerii politice. Imediat după ce bugetul va fi așezat pe niște fundamente reale și legale grupul USR PLUS va vota. Trebuie să ne întoarcem la masa discuțiilor în cel mai curt timp posibil”, a declarat Horia Tomescu, viceprimarul general al Capitalei, de la USR-PLUS.

Miza pentru partidul condus de la București de Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui, este alta însă. Fostul ministru al Sănătății și actualul ministru al Economiei vor ca Nicuşor Dan să-i ofere drept de semnătură viceprimarului Horia Tomescu, pentru a decide conducerea spitalelor din Bucureşti. 

Primarul general Nicuşor Dan i-a delegat lui Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea spitalelor din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primăriei pot fi numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general. Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu insistă ca viceprimarul Horia Tomescu să aibă putere totală de decizie în domeniul sănătăţii.

Emanuel Stan