3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 5:29
No menu items!

PNL propune PSD susținerea unui Guvern minoritar PNL-UDMR, pentru doar 3 luni

spot_img

PNL a decis, într-o ședință de urgență, marți, să propună PSD să susțină un guvern minoritar PNL-UDMR cu premier Nicolae Ciucă, pentru doar 3 luni. Acest armistițiu politic ar fi rediscutat după cele trei luni. Conform unor surse politice, PSD nu ar dori să susțină un guvern minoritar, nici chiar pentru o perioadă limitată.

Liderii PNL au fost de acord, în ședința de marți, cu un „armistițiu” prin care să treacă Guvernul cu voturile PSD pentru un mandat pe trei luni. Până la finalul acestei perioade, ar urma ca PNL și PSD să renegocieze aceste condiții.

Guvernul Ciucă ar urma să conțină, însă, și tehnocrați, conform unor surse liberale, care au declarat că ar fi mai dispuși să cedeze portofolii către tehnocrați susținuți de PSD, decât să dea USR înapoi toate ministerele pe care le-a avut. Astfel, la negocierile duse în ultimele zile, USR a cerut, pentru susținerea guvernului Ciucă, mai multe condiții, printre care și aceea că formațiunea își reia toate portofoliile, inclusiv Stelian Ion la Justiție, care a fost demis de Florin Cîțu.

Liberalii nu ar mai fi dispuși la alte concesii, fiind pregătiți pentru varianta de alegeri anticipate, dacă nu reușesc să treacă Guvernul Ciucă prin Parlament.

M. Nedelcu