0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 8:26
No menu items!

Cum vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanță forțată

spot_img

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că cele două săptămâni de vacanţă vor fi recuperate, cel mai probabil, în ianuarie. ”Sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a transmis ministrul.

”Nu se pierde nicio zi de şcoală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat în aşa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului şcolar, aşa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91”, a declarat ministrul, pentru educatieprivata.ro.

Potrivit acestuia, în 5 noiembrie va exista o situaţie certă din punct de vedere epidemiologic şi nu supoziţii.

”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a menționat ministrul. 

                                                                                                                   Adina Silav