9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:53

PNL Arad critică o numire a USR în județ, pe motiv că respectivul a fost în PSD. Replica USR: “Şi PSD are oameni valoroşi”

PNL Arad a uitat de toți primarii și membrii de partid aduși în ultimul an în PNL, via PSD sau ALDE și critică nominalizarea USR pentru o funcţie de subprefect în judeţ, pe motiv că cel propus, Vasile Cătana, este fost membru PSD.

Într-un comunicat de presă cu titlul “PSD are subprefect … via USR”, PNL Arad scrie că nominalizarea lui Vasile Cătana “este o mare dezamăgire pentru electoratul USR”, care de-a lungul timpului a criticat “traseismul politic”, relatează Agerpres.

“Vasile Cătana este un cunoscut fost membru al PSD, care ajunge acum într-o funcţie de demnitate publică din partea colegilor noştri de alianţă. Domnul Cătana nu a trecut un test electoral uninominal cu sigla USR în spate, care să îi dea dreptul să revendice susţinerea alegătorilor. Nu era vorba că vor oameni noi în politică? Această nominalizare este cred o mare dezamăgire pentru electoratul USR, care a auzit din partea acestui partid că se opune atât PSD, cât şi traseismului politic, fenomen pe care l-a criticat fără nuanţe şi fără concesii. Dar pe care, aşa cum ştim, îl practică din plin.

Nici vorbă de concurs pentru funcţie, nici vorbă de competenţă pentru că nimic din parcursul profesional al celui nominalizat de USR nu are legătură cu exigenţele funcţiei de subprefect. Este o dezamăgire şi pentru mine personal, consider că alianţa de dreapta pe care am construit-o, de sus până jos, fără PSD şi împotriva PSD nu trebuie să propună pentru funcţii şi demnităţi publice oameni care provin din acest partid”, se arată în comunicatul semnat de vicepreședintele PNL Arad.

Contactat de AGERPRES, preşedintele USR Arad, Răzvan Anghel, a declarat că Vasile Cătana a trecut prin “filtrele” partidului şi este “un om valoros”.

“A trecut prin toate filtrele USR. A fost doi ani doar voluntar înainte de a se înscrie în partid, a muncit mult şi a primit derogare pentru a fi acceptat membru. Nu cred ca este o problemă cu această nominalizare, este un om valoros. Şi PSD are oameni valoroşi”, a spus Anghel.