14.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 8:26
No menu items!

Plajele din Catalonia au fost pline. Oamenii au ignorat restricţiile legate de Covid-19

spot_img

Plajele din Catalonia au fost pline sâmbătă, oamenii ignorând restricţiile legate de Covid-19 impuse de guvern, pentru a se bucura de vremea frumoasă.

În Barcelona, ​​Tarragona şi alte oraşe populare de pe coasta de nord-est a Spaniei, mulţimile s-au adunat pe plaje, unii oameni fără măşti sau ignorând distanţarea socială, conform news.ro.

Pe o plajă din centrul Barcelonei, zeci de petrecăreţi au fost avertizați, vineri, de poliţiştii că încalcă normele de sănătate, 

“Barcelona este locul perfect pentru petrecere, pentru a bea, dar aceasta este o mare problemă, Poliţia care îi opreşte pe oameni să se distreze”, a spus un britanic de 32 de ani.

Poliţia a luat măsuri  vineri și la o petrecere ilegală organizată la un bar din Sant Feliu de Llobregat, lângă Barcelona, ​​şi a amendat 33 de persoane pentru încălcarea restricţiilor COVID-19, a scris pe Twitter Mossos d’Escuadra, poliţia regională catalană.

Întâlnirile a mai mult de şase persoane în zonele publice sunt interzise în Catalonia, iar cei care încalcă restricțiile pot primi amenzi de la 300 la 600 de euro.

Miquel Samper, ministrul regional de interne catalan, a declarat sâmbătă, radioului RAC1, că oamenii ar trebui să poarte măşti dacă se amestecă cu alţii pe plajă, dar nu ar trebui să facă acest lucru dacă fac plajă sau înoată în mare – îndrumări care diferă de legislaţia naţională.

Catalonia este una dintre regiunile spaniole care sfidează o lege introdusă miercuri, care impune oamenilor să poarte măşti în aer liber, indiferent dacă se respectă distanţa de siguranţă de 1,5 metri. După tot mai multe critici, guvernul spaniol a anunţat că legea măştilor va fi revizuită, dar nu a spus când va avea loc acest lucru.

Sursa Foto: Getty