0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 19:08
No menu items!

Percheziții la persoane acuzate că au vândut mii de mașini second-hand fără să plătească taxe. Prejudiciu de 6 milioane de euro

spot_img

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București fac 60 de percheziții în țară într-un dosar de spălare a banilor și evaziune fiscală.

Potrivit Poliției Române, perchezițiile au loc în București şi în județele Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea și Vrancea.

Vor fi puse în aplicare 66 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională.

Persoanele bănuite sunt suspectate că ar fi comercializat, pe piaţa internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăți comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

Vehiculele second – hand achiziţionate de la furnizorii intracomunitari ar fi fost aduse în ţară și comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obţinute, în mod ilicit, ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal.

În perioada 2019 – 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituții și operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor și pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală și fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de aproximativ 6 milioane de euro.

                                                                                                                    Adina Silav