20.3 C
București
vineri, 24 mai 2024 - 9:35
No menu items!

Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. Achiziţii fictive, de peste 10 milioane de lei

spot_img

Cincisprezece percheziţii au loc, joi dimineaţă, la persoane fizice şi la sedii de firme din Bucureşti şi din alte patru judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile, cu un prejudiciu estimat la peste 10 milioane de lei. Nouă persoane urmează să fie duse la audieri.

”În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pun în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ilfov şi Hunedoara, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile”, anunţă Poliția Română.

Totodată, vor fi puse în aplicare şi 9 mandate de aducere.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieşit că, în perioada 2018 – 2022, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenţilor economici administraţi achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament neadecvat, cu scopul de a influenţa negativ obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul preliminar în cauză este de 10.089.756 de lei.

                                                                                                                    Adina Silav