10.9 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 21:04
No menu items!

Percheziții în Baia Mare, după fuga lui Cherecheș din țară. Unde au descins anchetatorii

spot_img

Procurorii au făcut, joi, cinci percheziții domiciliare în Baia Mare în cadrul anchetei privind fuga din țară a lui Cătălin Cherecheș, fostul primar al orașului, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

„În cadrul cercetărilor care se efectuează într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, privind infracțiunile de trecere frauduloasă a frontierei de stat, favorizarea infractorului și fals privind identitatea, astăzi, 30 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Maramureș au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș și al Serviciului Criminalistic Maramureș”, a anunțat IPJ Maramureș.

Perchezițiile au fost făcute la sediul Primăriei Baia Mare – biroul fostului primar Cherecheș, de unde s-au ridicat imaginile surprinse de pe camerele de supraveghere, la locuința lui Cherecheș și la secretara fostului primar, scrie vasiledale.ro.

De asemenea, perchezițiile au vizat și casa unui afacerist, un apropiat al lui Cherecheș.

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire, a ieşit din ţară în 24 noiembrie, la ora 7.49, înainte de pronunţarea sentinţei, prin punctul de frontieră Petea, sub identitatea unei rude.

Un poliţist de frontieră este cercetat, iar în cazul lui Cherecheş a fost sesizată unitatea de parchet competentă pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

Cătălin Cherecheş, dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. Surse din anchetă afirmă că primarul a fost ajutat de o mătuşă şi intenţiona să fugă din Germania, moment în care l-au prins agenţii.

Băgat într-o închisoarea cu tehnologie anti-evadare

După ce a fost capturat, Cătălin Cherecheș a fost dus într-un penitenciar de maximă siguranță, cel mai modern din Bavaria, cu tehnologie modernă anti-evadare. 

Închisoarea este cea mai protejată închisoare din Bavaria. Are ziduri înalte de 6 metri, la fel și gardurile. 200 de camere sunt instalate pentru a-i monitoriza pe deținuți. Închisoarea are cele mai moderne tehnologii de securitate. Clădirile sunt proiectate în formă de Y pentru a evita comunicarea nedorită între prizonieri. 

De asemenea, penitenciarul are și scanner de monitorizare a bătăilor inimii, destinat să împiedice prizonierii să se strecoare prin poartă într-un cărucior de spălătorie.

Facilitățile exterioare și interioare sunt codificate pe culori, pentru o coordonare și o orientare mai bună pentru deținutii care nu vorbesc limba germană.

                                                                                                   Adina Bucur Silav