18.7 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 16:07
No menu items!

Austriecii, din nou nemulțumiți. Nu le plac bocancii Armatei făcuți în România

spot_img

Soldații austrieci au primit bocanci noi, un model dezvoltat local, dar produs în România, stârnind un val de critici pe rețelele de socializare, notează publicația tabloidă Exxpress.

Primele perechi au ajuns deja în picioarele unor militari austrieci. În total, Bundesheer (Armata Federală) va primi 35.000 de bocanci între 2023 și 2025, un contract care se ridică la 4.8 milioane de euro.

Bocancii au un aspect nou, fiind de culoare bej pentru a se asorta cu uniforma și sunt potriviți atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald.

Ministrul austriac al Apărării, Klaudia Tanner, le-a prezentat soldaților austrieci noii bocanci care vor „crește performanța și pregătirea operațională a armatei”, însă nu a spus că bocancii sunt produși în România până când nu i-a dat de gol o televiziune locală.

Informația a declanșat un scandal online și în presă. Foarte mulți austrieci s-au revoltat că soldații țării vor fi încălțați cu bocanci produși în altă țară. Criticile au fost atât de puternice încât armata a trebuit să explice public situația.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Viena a scris pe Twitter că așa-numiții experți care își dau cu părerea online cred că sunt în măsură să vorbească doar pentru că au făcut stagiul militar obligatoriu în tinerețe.

Oficialul a mai explicat că doar fabrica din România a putut să se încadreze în prețul cerut de contract.

Bocancii au fost dezvoltați de o firmă austriacă, dar sunt fabricați în România datorită costurilor mai reduse, potrivit Servus TV. O pereche costă aproximativ 137 de euro.

Internauții austrieci au criticat decizia de a cumpăra produse pentru armată făcute în altă țară.

„Unii experți în încălțăminte” de la noi critică faptul că noii bocanci ai Armatei Federale sunt produși în România. Puteți numi, vă rog, o companie care ar fi produs bocancii în această cantitate și la acest preț în Austria?”, a spus Michael Bauer.

                                                                                                        Adina Bucur Silav