6.5 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 8:44
No menu items!

Percheziții DNA la Primăria Botoșani. Primarul Cosmin Andrei, acuzat că a aranjat un concurs

spot_img

Procurorii DNA au făcut percheziții vineri dimineață la Primăria Botoșani. Anchetatorii au controlat inclusiv biroul primarului Cosmin Andrei și l-au dus la audieri. Cosmin Andrei este acuzat că a aranjat un concurs de angajare la primărie în 2021 și a fost pus sub control judiciar.

Procurorii DNA l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile pe primarul Cosmin Andrei, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, în data de 25 august 2021, primarul municipiului Botoșani ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de instituția pe care o conducea.

Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul și ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu depășească limita teritorială a țării decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanța de judecată) și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, mai transmite DNA.

S-a autosuspendat din toate funcţiile deţinute în PSD

Cosmin Andrei a anunţat că se autosuspendă din toate funcţiile deţinute în PSD.

”În urma evenimentelor de astăzi, în care mi-a fost adusă la cunoştinţă măsura controlului judiciar, am urmat, cum era şi firesc, regulile de integritate institute în PSD şi am comunicat conducerii PSD Botoşani autosupendarea din toate funcţiile deţinute în partid”, a scris, vineri, pe Facebook, primarul din Botoşani.

Cosmin Andrei precizează că va colabora cu anchetatorii pentru clarificarea situaţiei.

”În ce mă priveşte, îmi voi susţine cauza cu bună-credinţă şi voi pune la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile care mi se vor solicita, astfel încât situaţia să se lămurească în cel mai scurt timp posibil”, a mai scris primarul.

                                                                                                      Adina Bucur Silav