11.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 9:26
No menu items!

Lewis Hamilton va părăsi Mercedes pentru Ferrari în sezonul 2025

spot_img

Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial de Formula 1, va părăsi Mercedes și se va alătura echipei Ferrari pentru sezonul 2025, înlocuindu-l pe Carlos Sainz. Vestea vine ca o surpriză pentru comunitatea din motorsport, actualul contract al lui Lewis Hamilton cu Mercedes, care inițial urma să expire la sfârșitul anului 2025, fiind scurtat după activarea unei clauze de eliberare.

Mutarea lui Hamilton la Ferrari a fost confirmată oficial joi seară de echipa italiană, care a dezvăluit că pilotul britanic a semnat un contract „pe mai mulți ani”. Decizia a fost comunicată angajaților Mercedes la Brackley în cursul după-amiezii de joi, marcând sfârșitul mandatului de succes al lui Hamilton la echipă.

Mutarea vine în mijlocul unei răscruci semnificative în carieră pentru pilotul în vârstă de 39 de ani, care este cel mai de succes din istoria Formulei 1, cu 103 victorii și 104 pole position-uri. Craig Slater, de la Sky Sports News, subliniază amploarea deciziei, declarând: „Este atât de greu să închei o carieră sportivă… ar putea câștiga al optulea titlu mondial? Schumacher a câștigat cinci din cele șapte cu Ferrari – ar fi o adevărată încununare”.

Hamilton, care nu a mai obținut o victorie din decembrie 2021, și-a exprimat dorința de a îmbrățișa acest nou capitol al carierei sale. Această decizie se aliniază cu legăturile sale din trecut cu Ferrari, care datează de la debutul său în Formula 1 în 2007 cu McLaren.

După ce a câștigat primul său campionat mondial cu McLaren în 2008, Hamilton s-a alăturat echipei Mercedes în 2013 și a format cel mai de succes parteneriat echipă-pilot din istoria F1. Cu toate acestea, dificultățile recente, coroborate cu dominația Red Bull, l-au determinat pe Hamilton să exploreze noi oportunități.

Mutarea lui Hamilton la Ferrari, o echipă sinonimă din punct de vedere istoric cu succesul, adaugă un strat interesant la cariera sa.  În timp ce lumea sporturilor cu motor anticipează cu nerăbdare sezonul următor, toți ochii vor fi ațintiți asupra campionului mondial în timp ce se lansează în această nouă aventură îndrăzneață cu Scuderia Ferrari.

 

Amalia-Alessandra