18.4 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 20:15

Pe ultima sută de metri a Guvernului Cîțu, Raluca Turcan anunță că a mărit salariul minim

spot_img

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat la finalul ședinței de Guvern de luni că salariul minim va crește din 2022, cu aproximativ 11 procente.

Salariul minim va ajunge la 2.550 de lei, iar un angajat va primi un salariu net de 1.524 de lei, cu peste 130 de lei mai mult decât în prezent.

„Este o majorare cu aproximatix 130 de lei net, impactul va fi asupra a 1.160.000 de oameni”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

În prezent, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este 2.300 lei lunar. Acest lucru înseamnă că un salariat câștigă 1.386 de lei net.

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce s-a grăbit Guvernul să facă această modificare.

“De ce are statul interes să tot crească salariul minim brut în loc să îl crească pe cel net prin neimpozitare?

În primul rând pentru că atunci când crește salariul minim brut, cresc impozitele pe care le ia statul. Din 100 de lei salariu, aproximativ jumătate merg la angajat și jumătate merg la stat. Creșterea salariului minim este o metodă de a crește banii pe care îi ia statul și de a diminua banii întreprinderilor private“, a mai spus Claudiu Năsui.

Marilena Nedelcu