19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 18:34
No menu items!

Patronul Urban, reținut pentru evaziune din deșeuri

spot_img

Teodor Gabriel Florescu, principalul acționar al firmai Urban S.A., care face curățenie în sectorul 6 a fost reținut pentru evaziune fiscală

urban masina patronfoto: impact real.ro

Procurii Curții de apel București l-au reținut pe patronul firmei Urban, Teodor Gabriel Florescu, dar și pe Eleonor Marica și Sena Marica. Cei trei sunt acuzați că au creat un circuit fictiv de documente între diferite firme, pentru a se sustrage de la plata TVA.

Alte trei persoane vizarte de anchetă au fost puse sub control judiciar. Polițiștii și procurorii au făcut, marți, percheziții în patru județe, la sediile societăților comerciale implicate în circuit.

Anchetatorii au descoperit acte fictive încheiate între firmele din circuitul ilegal, firme controlate sau deținute de inculpați. Astfel, erau inventate atât servicii de sortare deșeuri și închirieri utilaje, specifice unei firme de salubrizare, dar și achiziții fictive de terenuri, în privința cărora procurorii au decoperit prețuri de 180 de ori mai mare ca cele ale pieței.

Prejudiciul adus statului este de peste 75 de milioane de lei, susțin anchetatorii. Cei trei inculpați reținuți vor fi prezentați magistraților de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă.

Principalul contract al Urban S.A. este cu primăria sectorului 6, care durează din mandatul edilului Cristian Poteraș, dar a fost continuat și de actualul primar, Rareș Mănescu. Urban S.A. are contracte și cu alte primării din țară, printre care Otopeni, Eforie sau Râmnicu Vâlcea.

Maia Constantin