30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 19:59
No menu items!

42 de site-uri care difuzau ilegal seriale au fost închise de DIICOT. LISTA

spot_img

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe domeniul a 42 de site-uri, printre care și serialepenet.ro, care difuzau ilegal filme

site inchis

Pe cele mai multe dintre cele 42 de site-uri aflate pe LISTA procurorilor DIICOT  a fost postat un mesaj al Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art. 249 din Codul de procedură penală. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale.

Ministerul Public

Unele dintre site-uri sunt însă disponibile în continuare.

Poliţiştii au făcut percheziţii, marţi, la o firmă din judeţul Mureş şi la persoane suspectate că au pus pe site-uri de streaming filme şi muzică, care puteau fi descărcate contra cost, prejudiciul produs prin evaziune şi spălare de bani fiind de jumătate de milion de lei. Procurorii au adus două persoane la audieri şi au ridicat mai multe calculatoare şi unităţi de stocare a datelor.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2011 – prezent, prin intermediul a trei site-uri de streaming cu acces restricţionat (care pun la dispoziţia publicului, ilegal, filme şi muzică), mai multe persoane au pus la dispoziţia publicului opere protejate de drepturi de autor şi drepturi conexe, contra unor sume de bani.

comunicat DIICOT

Încă din 2012, Consiliul Naţional al Audiovizualului a sesizat Poliţia cu privire la 42 de site-uri care difuzau filme şi seriale fără să respecte legislaţia audiovizualului şi fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis. CNA a sesizat poliția deoarece nu are dreptul de control direct asupra conținutului difuzat pe internet.