27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:55
No menu items!

Pârtii deschise și zeci de mii de turiști așteptați la ski pe Vala Prahovei

spot_img

Minivacanţa de 1 Decembrie şi sărbătoarea Sfântului Andrei, vor umple Valea Prahovei de turişti, care vor avea voie să meargă în drumeţii pe munte, în parcul de distracţii de la baza domeniului Kalinderu din Buşteni și chiar pe pârtiile de începători deschise în Azuga, relatează Agerpres.

Reprezentantul Centrului de Informare Turistică de la Sinaia, Paul Popa, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că se aşteaptă ca în aceste zile să vină în staţiune zeci de mii de vizitatori, însă, în ceea ce priveşte numărul de turişti care intenţionează să se şi cazeze în oraş, datele sunt incerte şi în continuă schimbare, având în vedere condiţiile impuse de contextul pandemic.

Toate instalaţiile pe cablu funcţionează, iar prognoza meteorologilor este bună, astfel că aceia care ajung la Sinaia pot merge în drumeţii pe munte, în plimbări prin oraş, în vizită la muzee sau pot sta la terase, ele fiind încă deschise.

La Buşteni, este deschis Fun Park-ul de la baza domeniului Kalinderu, instalaţiile pe cablu şi telecabina funcţionează, iar turiştii pot merge pe Platoul Bucegi.

Autorităţile de la Azuga au anunţat deschiderea pârtiilor pentru începători de la Sorica şi Cazacu, astfel că iubitorii sporturilor de iarnă pot merge în această staţiune.

Staţiunile de pe Valea Prahovei se află sub incidenţa unor restricţii ca urmare a faptului că rata de infectare cu noul coronavirus este de 5,33 la Sinaia, de 4,40 la Buşteni şi 4,24 la Azuga.