23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:26
No menu items!

Germania îndeamnă statele UE să închidă pârtiile de schi pentru a ține sub control coronavirusul

spot_img

Pe măsură ce se apropie sezonul de sărbătorilor de iarnă, relațiile europene se tensionează pe tema schiului. Germania solicită o abordare coordonată la nivelul UE pentru a menține stațiunile de schi închise în țările alpine, dar Austria vecină nici nu se manifestă nici o flexibilitate pentru un astfel de acord, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, citată de CNN.

„Vom face încă o dată apel la cetățenii noștri pentru a evita toate contactele inutile. Asta înseamnă și excursii private, excursii turistice. Se apropie sezonul de schi. Încercăm să ajungem la un acord în Europa dacă vom reuși să închidem toate stațiunile de schi. Din păcate … când auzim de Austria, nu pare că putem reuși cu ușurință, dar vom încerca încă o dată”, a afirmat Angela Merkel.

Pârtiile austriece vor fi deschise anul acesta, dar cu restricții diferite de la o stațiune la stațiune, potrivit guvernului austriac. „Apres-schi” va fi interzis, cu toate acestea, iar telegondolele de schi vor fi scos din funcțiune.

Unele pârtii s-au deschis deja pentru schi în Elveția, care nu este membru al UE. Stațiunile din Suedia, care au înăsprit restricțiile în ultimele zile, dar nu au impus niciodată un blocaj național, sunt de asemenea deschise pentru schi.

Miercuri, Germania și-a prelungit blocarea parțială la nivel național până la 20 decembrie, măsurile urmând să fie probabil prelungite până în ianuarie. Merkel a cerut germanilor să rămână acasă în timpul sezonului festiv.

„Din păcate, trebuie să spunem că nu putem promite o relaxare pentru Crăciun și Anul Nou”, a spus ea joi, deși se așteaptă ca adunările de până la 10 persoane, fără copii, să fie permise între 23 decembrie și 1 ianuarie.

„Crăciunul poate fi o perioadă sigură. Nu vrem ca perioada festivă să fie un eveniment mai răspândit”, a spus Merkel, adăugând că „depinde de fiecare dintre noi” să adere la măsurile restrictive.

Statele germane au solicitat miercuri guvernului federal „să lucreze la nivel european pentru a se asigura că turismul cu schiurile nu este permis înainte de 10 ianuarie”.

În timpul primului val de pandemie de coronavirus, sute de infecții cu Covid-19 din Europa au fost legate de stațiunile de schi din Austria. Printre bolnavi se aflau mulți germani care fuseseră infectați în stațiunea de schi austriacă Ischgl.

Ischgl și satele învecinate atrag în jur de 500.000 de vizitatori în fiecare iarnă, cu vedete și politicieni de renume.

Germania a emis luna trecută avertismente de călătorie pentru regiunile de schi populare din Austria, Italia și Elveția.

Autoritățile regionale din cel mai mare stat federal din Germania, Bavaria, au anunțat marți că pantele sale alpine vor fi închise pe tot parcursul sezonului de sărbători, în lumina ratei ridicate actuale a Germaniei de noi infecții cu coronavirus zilnic.

Austria a intrat într-un al doilea blocaj național pe 17 noiembrie, cu școli, magazine neesențiale, hoteluri, restaurante, baruri și puburi închise până pe 6 decembrie. Nu este clar ce impact va avea ridicarea așteptată a blocării pe 7 decembrie asupra sezonului de schi.

Sursa: CNN

Redactor: M.C.