10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 19:45

Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale SRR pe 2015 şi 2016. Ovidiu Miculescu a fost demis

spot_img

Plenul reunit al celor două Camere a respins, miercuri, rapoartele de activitate ale SRR pe anii 2015 şi 2016, ceea ce are ca efect demiterea actualei conduceri, în frunte cu preşedintele director general, Ovidiu Miculescu.

Comisiile reunite de cultură au redactat un raport de respingere al raportului de activitate al SRR pe anul 2015, punctul de vedere al comisiei fiind aprobat de plen cu 233 de voturi “pentru”, 65 “împotrivă” şi cinci abţineri.

Tot în plenul de miercuri a fost respins şi raportul de activitate pe 2016. PNL a acuzat că actuala conducere a SRR a fost “executată politic” de către PSD.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a anunţat că astfel a fost demisă actuala conducere a SRR, în frunte cu Ovidiu Miculescu.

Fostul senator PSD Georgică Severin a fost votat ca director interimar, cu 214 voturi ”pentru” şi 58 ”împotrivă” şi o abţinere.

Instanţa supremă a decis definitiv, pe 1 februarie, că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radio, a fost în incompatibilitate, respingând definitiv cererea acestuia de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, care în octombrie 2013 a stabilit că timp de doi ani Miculescu a ocupat simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SRR şi pe cea de manager în SRR.

ANI a trimis o adresă prin care cere Parlamentului să pună în aplicare decizia instanţei supreme – de a constata încetarea mandatului preşedintelui Societăţii Române de Radiodifuziune.

T.S.