15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:30
No menu items!

Copilul căzut în fântână este în stare critică. Prognostic rezervat al medicilor. Iată cine sunt salvatorii

spot_img

Copilul de aproape doi ani căzut într-o fântână în județul Teleorman, scos de pompieri după 11 ore, este într-o stare critică, după un stop cardio-respirator și probleme pulmonare.

Copilul a ajuns intubat şi ventilat mecanic la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală şi a avut nevoie de resuscitare după un stop cardio-respirator, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală, Raluca Alexandru.

Diagnosticul medicilor este de hipotermie severă, copilul fiind pe suport ventilator şi perfuzii de rehidratare. Acesta este internat pe secţia de terapie intensivă. Prognosticul medicilor rămâne rezervat din cauza problemelor pulmonare. „Am înţeles că a făcut stop cardio-respirator în timpul transportului, pe o hipotermie severă, a făcut un fel de sindrom de aspiraţie, asta este problema lui, stând cu capul în jos, probabil că a vărsat sau a înghiţit apă din fântână şi deocamdată temperatura corpului s-a stabilizat, este în secţia de terapie intensivă, rehidratare, starea lui este stabilă, dar este gravă din cauza problemelor pulmonare. Prognosticul este rezervat în continuare. Este ca o pneumonie de aspiraţie, deci probleme pulmonare pentru că a intrat lichid în plămân. Deocamdată, toate intervenţiile sunt de reanimare, nu se fac intervenţii de altă natură, deci totul este pe reanimare. El este în continuare intubat, ventilat mecanic”, a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, citatată de Mediafax.

Copilul din localitatea Balta Sărată a stat timp de mai bine de 10 ore pe jumătate în apă, într-o fântână, şi a fost scos de pompieri în urma unei misiuni extrem de dificile.

Din echipa de salvatori care a reuşit să scoată copilul din fântână au făcut parte Adrian Dinu, comandantul Detaşamentului Special de Salvatori, Grigoraş Silviu, Răducu Ionel, Intze Ionuţ Gabriel, Iliescu Cosmin, Damaschin Adrian, Minea Alin, Pop Virgilius, Prefac Lucian, Bunea Marian, Petre Zurini Marius, Săceanu Lucian, Ghencea Eugen şi Picu Ionuţ, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

„După o intervenție extraordinară din punct de vedere al dificultății şi implicării emoționale, salvatorii nu-şi doresc decât să primească veşti bune de la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde se află Daniel, copilul salvat.

În această dimineată au ieşit din serviciu şi s-au privit unul pe celălalt, mai încrezători ca niciodată că formează o echipă de elită. Felicitări tuturor pompierilor angrenați în această intervenție”, transmite ISU București-Ilfov.

Olimpia Diaconiuc