25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:37
No menu items!

Parchetul Militar, precizări privind dosarul în care a fost arestat fostul adjunct al directorului general al DGIA

spot_img

Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fost adjunct al directorului general al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), este acuzat de trei infracțiuni în dosarul penal în care a fost arestat preventiv sâmbătă seara, se precizează într-un comunicat al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel. 

Redăm în continuare comunicat Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel: 

La data de 26.03.2021 Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a dispus măsura preventivă a reținerii, pentru o durată de 24 de ore, față de inculpatul G.I.C., fost director adjunct al DGIA, în dosarul nr. 11/P/2021, în care acesta este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– delapidare, prevazuta de art. 295 alin. (1) din Codul penal;
– fals material în înscrisuri oficiale, prevazuta de art. 320 alin. (1) și (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal
– fals intelectual, prevazuta de art. 321 alin. (1) din Codul penal, cuaplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;
– uz de fals, prevazuta de art. 323 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal,
totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.
S-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul și-a însușit fără drept suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri.
La data de 27.03.2021 judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.
Sesizarea parchetului militar a fost făcută de către conducera DGIA.
Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.