5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 12:11
No menu items!

Arestare de răsunet în serviciile secrete. Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe a recunoscut că a delapidat fondurile de război ale DGIA

spot_img

Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, fost adjunct al directorului general al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), trecut în rezervă prin decret prezidențial în februarie anul acesta, a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile, de magistrații Curții Militare de Apel București. 

Gherghe este acuzat că, din postura de locțiitor al directorului general al DGIA, ar fi sustras din fondurile de criză de război ale instituției aproximativ 179.000 de dolari. Timp de un an, banii ar fi fost ținuți într-un seif, iar generalul (r) Gherghe s-ar fi folosit de ei pentru a-și cumpăra un teren în Corbeanca, pe care și-a construit o casă.

Purtătorul de cuvânt Curții Militare de Apel,judecătorul George Dorel Matei, a confirmat, sâmbătă seara, pentru G4Media, că generalul (r) Iulian Gherghe a fost arestat pentru 30 de zile. Procurorii militari l-au reținut vineri, iar sâmbătă s-a dispus arestul prevenitv.

Potrivit G4Media, Gherghe și-ar fi recunoscut în parte vina, motivând că a luat banii cu titlu de „împrumut”. El ar fi reușit să restituie o parte din sumă.