Parchetul General clasează dosarul deschis pe numele ministrului justiției, Tudorel Toader

Parchetul General a decis clasarea dosarului penal deschis după ce un protestatar #rezist a depus o sesizare pe tema intrării lui Tudorel Toader în rândul notarilor publici. Surse judiciare au precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, că dosarul a fost închis după doar trei săptămâni, pe motiv că fapta nu există.

Parchetul General a precizat, pe 11 septembrie, că a deschis un dosar penal în care verifică dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a procedat corect atunci când a cerut Uniunii Notarilor Publici să propună numirea sa în funcţia de notar public.

“Urmare a unui denunţ, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a înregistrat un dosar penal având obiectul la care faceţi referire. La data de 7 septembrie 2018, prin ordonanţă, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu (prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal) şi folosire a funcţiei pentru favorizarea unei persoane (art. 301 alin. 1 Cod penal)”, au precizat reprezentanţi ai Parchetului General, potrivit Agerpres.

Pe 4 septembrie, ministrul Tudorel Toader preciza într-o postare pe Facebook că nu intenţionează să demisioneze de la Ministerul Justiţiei, în contextul apariţiei în spaţiul public a unor informaţii privind solicitarea sa de a fi notar.

 
Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU