9.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 2:37

Panică pe Aeroportul din Iași. Avion cu 100 de pasageri, probleme la aterizare. A fost activat Planul Roșu

spot_img

Un avion cu peste 100 de pasageri, care venea de la Eindhoven, a avut, marți seară, probleme la trenul de aterizare. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Potrivit ISU Iași, autoritățile au fost anunțate că o aeronavă Wizz Air, care venea de la Eindhover, cu 100+6 pasageri, avea probleme la trenul de aterizare.

“Am fost anuntati despre faptul ca o aeronava Wizz Air – cursa Einhoven cu 100+6 pasageri avea probleme la trenul de aterizare. La 19.25 a fost activat Planul Rosu, aeronava a aterizat fără probleme”, au transmis  reprezentații ISU.

Înainte de a ateriza, aeronava WizzAir s-a învârtit de cinci ori deasupra Iaşului. Echipajul a cerut un covor de spumă pe pistă înainte de aterizare, însă Aeroportul din Iaşi nu dispune de această facilitate.

„Aeronava s-a rotit de cinci ori deasupra Iaşului. S-a cerut un pat de spumă, dar, din păcate, noi la aeroport nu avem o asemenea facilitate. De aceea, echipajul a trebuit să decidă dacă aterizează la Iaşi sau merg pe Otopeni. În cele din urmă, avionul a aterizat în condiţii de siguranţă la Iaşi, fără ca vreo persoană să aibă de suferit”, a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului din Iaşi.

El a adăugat că aeronava urmează să fie verificată de o echipă de specialişti.   

În urmă cu o lună, o altă aeronavă, aparținând aceleiași companii, a fost implicată într-un incident asemănător. Avionul, cu 107 persoane la bord, venea din Italia şi a avut probleme tehnice la sistemul de navigație. Planul roșu a fost activat și atunci, iar zeci de pompieri au fost mobilizaţi pe aeroport.

                                                                                                               Adina Silav