15.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 7:31
No menu items!

„Pachete de acasă”, confiscate de poliția franceză la Nisa

spot_img

Poliția municipală, vama și direcția regională a mediului au desfășurat o operațiune majoră vineri în Nisa, pentru a intercepta o încărcătură de colete ilegale provenite din țările din est. Rezultat: 1,2 tone de alimente distruse, pachete de țigări și alcool confiscate, relatează presa franceză.

De câteva luni, poliția municipală din Nisa (Alpes-Maritimes) a observat reapariția unei piețe negre în districtul bisericii rusești. Camioanele din țările din est livrează produse de tot felul, comandate anterior prin telefon sau pe internet. „Când mi-am preluat funcția în 2017, am luat măsuri pentru a lupta împotriva acestor vânzări stradale, care provoacă, de asemenea, tulburări în ordinea publică, deoarece acestea sunt efectuate pe stradă. camioanele care veneau din țările din est se opriseră, dar de câteva luni le-am văzut revenind. Prin urmare, am decis să acționăm „, explică Richard Gianotti, șeful poliției municipale din Nisa.

Au fost confiscate țigări și alcool. Mâncarea a fost distrusă, deoarece carnea, peștele, brânzeturile și mesele gătite au fost transportate timp de câteva zile, fără a respecta lanțul rece și alte reguli de igienă. Mobilierul și aparatele de uz casnic au fost returnate. Vehiculele au fost conduse până la confiscare. Acestea vor fi returnate proprietarilor lor atunci când își vor plăti amenzile pentru transportul ilegal de marfă și munca nedeclarată. Acest transport de mărfuri nu a fost declarat în Franța.

Sursa: FranceBleu