13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 1:59
No menu items!

Orban, cu 3 zile înainte de Congres: „Uitați-vă la ce a dus intrarea lui Florin Cîțu în această competiție”

spot_img

Actualul președinte al PNL lansează ultimele acuze înainte de confruntarea finală din 25 septembrie și spune despre contracandidatul său, Florin Cîțu, că a dus partidul la pierderi uriașe.

Uitați-vă la ce a dus intrarea lui Florin Cîțu în această competiție. A avut de pierdut Florin Cîțu, partidul, de când a apărut în scenă echipacâștigătoare. Trebuie să te mulțumești cu ceea ce ai”, a declarat, la Europa FM, Ludovic Orban.

El a recunoscut și că Florin Cîțu a fost într-o continuă ascensiune, de când a venit în partid – lider de grup, ministrul Finanțelor și premier. Orban susține însă că s-a angrenat întodeauna în toate bătăliile, fără teamă, astfel că nu se îndoiește de votul susținătorilor săi.

Nu știu metabolismul deciziei domnului Cîțu de a candida. Am multe adunate, dar dacă nu am certitudini, nu vorbesc public.

Am recunoscut că are un avantaj că au semnat 30 de președinți de organizații, dar la congres vine oastea mare”, a spus Ludovic Orban.

El a mai susținut și că după Congres, Florin Cîțu nu va putea oricum să mai rămână premier.

Cum să rămână premier? Cum? Ca să poți să ai un guvern, trebuie să ai o majoritate parlamentară. La ora actuală, după ce USR PLUS s-a retras din guvern, guvernul stă în 163 de parlamentari. Majoritatea e formată din 234 de parlamentari. Calculati și dumneavoastră, sunt 71 de voturi lipsă. Ca să poti avea un guvern stabil care să adopte legile, reformele, ai nevoie de majoritate parlamentară. Dacă USR rămâne în opozitie nu mai poți forma majoritate decât cu AUR sau PSD ceea ce ar reprezenta o catastrofă. Dacă mă întrebați pe mine, 95% din membrii PNL sunt împotriva oricărei forme de blat cu PSD”, a mai zis Orban, la Europa FM.

M. Nedelcu