15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 4:36
No menu items!

Orașul în care este cel mai bine să trăiești. Pe ce loc în TOP se clasează Bucureștiul

spot_img

Chirii rezonabile, transport public de calitate și siguranța cetățenilor. Acestea sunt criteriile după care firma de consultanță Mercer a realizat topul orașelor în funcție de calitatea vieții.

Astfel, pe primul loc în TOP se află capitala Austriei, Viena – în timp ce orașe precum Londra, Paris sau New York nu se regăsesc nici măcar în primele 35 de poziții.

Bucureștiul se situează în prima jumătate a clasamentului, ocupând locul 109, în timp ce ultima poziție – 230 – este rezervată Bagdadului.

Potrivit “The Guardian”, orașele “vorbitoare de limba germană” domină topul, din primele șapte poziții făcând parte Zurich, Munchen, Dusseldorf și Frankfurt.

Parisul a coborât, în schimb, 10 locuri față de anul trecut, ajungând pe poziția 37 din cauza atacurilor teroriste din ultima perioadă. Imediat sub el, pe locul 39, se află Londra, iar New York-ul se clasează pe locul 44. Primul oraș din Statele Unite este San Francisco, pe locul 28.

Studiul a luat în calcul condițiile sociale și economice, sistemele de sănătate și de învățământ, prețul locuințelor și mediul. Compania de consultanță Mercer a realizat topul pentru a ajuta companiile multinaționale să știe unde să se relocheze și cu cât să-și plătească angajații.

R.D.