3.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 19:24
No menu items!

Liderii de business din Marea Britanie susțin că ieșirea din UE ar afecta economia și piața muncii

spot_img

Peste o treime din cele mai mari companii din Marea Britanie susțin că o eventuală ieșire a țării din Uniunea Europeană (Brexit) ar crea riscuri majore pentru economie, potrivit unei scrisori publicate marți de șefii acestor companii.

Printre semnatari, se află liderii unor giganți precum Shell, BP și ai marilor companii din telecom.

Această poziție este de natură a-l ajuta pe premierul David Cameron în a susține rămânerea în UE, în condițiile în care cei mai mulți euro-sceptici sunt în tabăra proprie, a conservatorilor.

Referendumul va avea loc pe data de 23 iunie, iar sondajele arată că opinia britanicilor este împărțită la limită.

”Mediul de afaceri are nevoie de acces nerestricționat la o piață europeană de 500 de milioane de oameni pentru a continua să crească, să investească și să creeze locuri de muncă. Credem că plecarea din UE ar descuraja investițiile, ar amenința locurile de muncă și ar crea riscuri pentru economie”, se arată în scrisoarea citată.

Sprijinul pentru Cameron vine la câteva zile după ce premierul britanic a ajuns la o nouă înțelegere cu privire la statutul Marii Britanii în interiorul UE, care cuprinde păstrarea elementelor de suveranitate și descurajarea intrării pepiața muncii a cetățenilor din alte state UE.

V.B.