9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:50
No menu items!

Opt manageri, la spitalul Piatra Neamț, printre care un șef de pompe funebre/ Premierul Orban preia comanda intervenției/ Ancheta, la Parchetul General

spot_img

La Ministerul Afacerilor Interne a fost formată o celulă de criză pentru gestionarea incendiului de la Piatra Neamț, condusă de premierul Ludovic Orban, șeful DSU Raed Arafat și secretarul de stat Bogdan Despescu. Ancheta penală a fost preluată de Parchetul General, de investigații urmând să se ocupe Marius Iacob, fost adjunct al Laurei Codruța Kovesi, implicat și în investigarea incendiului de la Maternitatea Giulești din urmă cu un deceniu.

Zece oameni au murit într-un incendiu izbucnit în Secția Terapie Intensivă, iar alți șapte sunt răniți. De asemenea, autoritățile trebuie să găsească loc pentru pacienții covid care se erau intubați într-un salon în care flăcările nu au ajuns.

Libertatea amintește că Spitalul Piatra Neamț a avut, în ultimul an, nu mai puţin de opt manageri:

Până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu
19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu
17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu
3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae
9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci
17 mai – 20 mai – Marius Ghineț
21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea
Din 28 octombrie – Lucian Micu

Despre Lucian Micu, jurnaliștii Libertatea scriu că este un traiest politic, fost primar de Roman, numit pe 28 octombrie 2020 în fruntea spitalului, după ce fostul manager Silviu Verzea își dăduse demisia ca urmare a unui scandal generat de numeroase disfuncționalități. Micu a vrut să candideze și la alegerile din 27 septembrie pe listele PSD – PPU-SL, însă candidatura sa a fost respinsă de instanță și BEC, din cauza unei incompatibilități constatate de ANI.

În primăvară, Guvernul l-a numit manager al Spitalului Județean de Urgenţă din Piatra Neamţ pe Marius Ghineț, proprietar al unei firme de pompe funebre.