13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:08
No menu items!

Indicii de explozie într-unul dintre saloanele ATI de la Piatra Neamț. Patru cadre medicale, rănite. Primarul: E un Colectiv!

spot_img

Medicul rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamț va fi transferat la București cu un avion militar. În noaptea de sâmbătă spre duminică, el va fi dus cu o autospecială SMURD la Iași de unde va fi luat de o aeronavă pentru a fi adus pe singurul loc disponibil pentru mari arși de la Spitalul Floreasca, din Capitală. Un al doilea medic și două asistente au fost răniți în incendiu. Managerul spitalului din Piatra Neamț afirmă că toți cei opt pacienți intubați într-unul dintre cele două saloane ATI pentru pacienți covid au murit pe loc, existând indiciile unei explozii. Alți doi pacienți aflați în cel de-al doilea salon ATI covid au murit în timpul transferului.

Medicul transferat la București ar fi suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului. Alte trei cadre medicale au fost grav rănite în incendiu.
 

„Din ultimele informații pe care le dețin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății.

”Cauza incendiului trebuie să o identificăm, cu siguranță a fost vorba de o explozie, s-a răspândit foarte repede, cei 8 care erau în salon nu au avut din păcate nicio șansă”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, citați de presa locală.

Pacienţii aflaţi în stare gravă sunt în curs de stabilizare pentru a fi trimişi la Iaşi. Despre cauze nu putem vorbi decât ca presupuneri. Cei de la ISU fac verificări şi vor comunica public. Au fost chemaţi medici de acasă. E un Colectiv. E o tragedie. Chiar am văzut un domn care îşi recunoştea mama. Sunt două saloane de Terapie Intensivă. Într-un salon au fost flăcări, în celălalt a migrat fumul”, a declarat primarul orașului Piatra Neamț, care a descris scena din curtea spitalului.