-2.3 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 23:27
No menu items!

OMS: Tulpina Omicron nu a omorât încă pe nimeni

spot_img

Nu a fost înregistrat încă niciun deces asociat noii variante a coronavirusului, tulpina Omicron, depistată prima dată în Africa de Sud, este declarația unui purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății, la conferința săptămânală de la Geneva.

Conform AFP, Christian Lindmeier, purtător de cuvânt din cadrul OMS, a declarat, la conferinţa de presă săptămânală a OMS de la Geneva, că “nu am văzut niciun raport despre decese asociate Omicron”.

El a mai precizat că vom avea mai multe date sau informații după ce țările care fac teste pentru a detecta noua variantă, vor da publicității rezultatele.

Noua variantă, clasificată ca îngrijorătoare de OMS, a fost depistată iniţial în Africa de Sud, în luna noiembrie, dar acum a fost stabilită ca fiind adusă în aproape 30 de ţări de pe toate continentele, unele depistând infectări anterioare datei primului anunţ despre această variantă.

Potrivit OMS, există o posibilitate “ridicată” ca Omicron să se răspândească la nivel global, dar între timp se lucrează și la variantele de vaccin, și la mai multe informații legate de  contagiozitate sau gravitatea simptomelor.

E. Stan