26.1 C
București
marți, 30 mai 2023 - 17:00
No menu items!

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu despre dosarul său de la DNA: „Anchetă bazată pe denunțuri mincinoase!”

spot_img

Fostul ministru al Sănătății și al Sportului, Nicolae Bănicioiu, a reacționat dur la adresa procurorilor anticorupțșie, care au anunțat, vineri, că l-au trimis în judecată pentru trafic de influență și luare de mită, într-un dosar care se referă la presupuse fapte de corupție din perioada 2012-2015. Fostul demnitar susține că ancheta procurorilor se bazează pe două denunțuri mincinoase, ale unor oameni de afaceri care au vrut să scape de închisoare.

„Procurorul din acest caz a facut o ancheta bazata doar pe denunturile unor oameni ce vroaiu sa scape de puscarie, fara sa aiba vreo dovada directa sau indirecta la adresa mea! Au facut o incercarea de flagrant care le a esuat categoric despre care procurorul nu zice nimic si vrea sa o ascunda din comunicarea publica! Nu ecista absolut nicio fapta din cele spuse im comunicatul dna iar in instanta o sa demonstram ca acest dosar a fost facut asa ca anunturile cu recolta la hectar din perioada comunista- a luat doar denunturile si atit ! Fara sa faca vreo cercetarea pentru a vedea daca afele denunturi de confirma desi probele arata clar ca denunturile sunt mincinoase!”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, respectiv al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită, fiind acuzat că a primit sume mari de bani de la doi oameni de afaceri pentru a menţine sau a numi în conducerea a cinci spitale persoane apropiate celor doi, respectiv a-şi exercita influenţa în acest scop.

M. Nedelcu