2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 13:44
No menu items!

OMS: Epidemia de Ebola a provocat moartea a 2.917 de persoane în Africa de Vest

spot_img

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, au fost depistat 6.263 de cazuri de Ebola

ebola_boala

Febra hemoragică Ebola s-a soldat cu 2.917 morți în Africa de Vest din cele 6.263 de cazuri depistate, conform ultimului bilanț făcut public joi de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și valabil pentru data de 21 septembrie, relatează AFP.

Cei mai mulți morți s-au înregistrat în Liberia, 1.677 din 3.280 de cazuri depistate, în timp ce în Guineea există 635 de morți (din 1.022 de cazuri), iar în Sierra Leone — 597 de morți (din 1.940 de cazuri).

În fiecare dintre cele trei țări au existat între 75 și 100 noi cazuri confirmate pe săptămână, în cursul ultimelor cinci săptămâni. Epidemia continuă să se extindă în Sierra Leone și în Liberia, în timp ce în Guineea situația pare să se stabilizeze, potrivit OMS. Salariații din domeniul sanitar sunt afectați în mod special, cu 208 morți din 373 de persoane infectate.

De altfel, autoritățile din Sierra Leone au dispus joi plasarea în carantină a trei regiuni în care trăiesc 1,2 milioane de persoane, pentru a împiedica răspândirea epidemiei.

Districtele Port Loko, Bombali și Moyamba sunt plasate în carantină cu efect imediat“, a anunțat președintele Ernest Bai Koroma, într-o declarație televizată miercuri seară.

Măsura, a cărei durată nu a fost precizată, va afecta 1,2 milioane de persoane și intervine la mai puțin de o săptămână după izolarea totală timp de trei zile a întregii populații a țării.

După noua decizie, în total 14 regiuni ale țării și peste o treime din populația țării sunt vizate de restricții de circulație.

Un focar distinct al epidemiei de Ebola există într-o regiune izolată din Republica Democrată Congo (RDC), unde 41 dintre cele 68 de persoane care au contactat virusul au murit de la 11 august, data apariției virusului.

Nigeria a înregistrat și ea opt morți din 20 de cazuri depistate, în timp ce în Senegal singura persoană infectată, un student din Guineea, s-a vindecat între timp, conform unui anunț făcut la 10 septembrie de autoritățile din această țară.

D.M.