32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 18:42
No menu items!

Oficialii dau explicații în cazul bărbatului din Argeș care a murit după ce s-a vaccinat

spot_img

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a venit, joi, cu precizări privind moartea unui bărbat din județul Argeș, la o zi după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti-Covid-19.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat în cursul zilei de 2 martie a.c., conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

“În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare”, arată CNCAV.

După patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost ajuns cu ambulanța la Spitalul Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

“La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu”, precizează CNCAV.

DSP Argeș a sesizat autoritățile competente pentru efectuarea procedurilor specifice stabilirii cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute.

                                                                                                                    Adina Silav