9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:09

Ministrul Transporturilor, lovituri în rafală pentru sindicatul Metrorex, condus de Ion Rădoi. Compania, obligată la concedieri

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat într-o postare pe facebook că rezultatul controlului dispus la Metrorex este o listă lungă de „probleme, deficiențe și abuzuri”. Majorarea salariilor este ilegală, iar sporul ‘de metrou’ va face obiectul unei sesizări la Curtea de Conturi, a mai anunțat joi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Corpul de control a finalizat raportul privind activitatea companiei Metrorex, care gestionează metroul bucureștean și a concluzionat că majorarea salariilor cu 18% de anul trecut, în plină pandemie, încalcă prevederile legale, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Reprezentantul Guvernului mai spune că dacă Metrorex nu va prezenta un buget pentru anul acesta cu cheltuielile salariale la nivelul bugetului aprobat în 2020, atunci acesta nu va fi avizat.

“Raportul Corpului de Control spune că nivelul crescut al salariilor nu poate fi menținut decât dacă Metrorex recurge la concedieri, a scris ministrul.

Altă problemă descoperită de Corpul de Control are legătură cu sporurile acordate angajaților Metrorex.

“Sporul „de metrou” prevăzut în contractul colectiv de muncă, în cuantum de 20-40%, este aplicat abuziv, conform Corpului de Control, pentru că de el beneficiază toți angajații, nu doar cei care „lucrează în condiții deosebite, vătămătoare, grele sau periculoase”. Voi sesiza Curtea de Conturi pentru a determina valoarea prejudiciului și persoanele responsabile’, a scris Cătălin Drulă.

Toate informațiile vor fi transmise instituțiilor abilitate, a mai anunțat ministrul Transporturilor.