19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 13:39
No menu items!

Trei dintre polițiștii care au torturat doi bărbați au fost arestați preventiv

spot_img

Trei polițiști, de la Secția 16 din Capitală, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar alți patru au fost puși sub control judiciar, în dosarul în care sunt acuzați că au torturat doi tineri din București. Polițiștii au fost audiați la Tribunalul București peste 10 ore, iar unii dintre cei reținuți și-ar fi recunoscut faptele.

În acest caz, procurorii Parchetului Capitalei au pus sub acuzare 9 polițişti pentru săvârşirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și tortură.

Este vorba despre un dosar deschis în luna august 2020, în urma unei sesizări făcute de ofițerii DGA. La baza este o plângere făcută de doi bărbați din București, Mihai Ionuţ Gheorghe și Teodor Nicolae Gheorghe, care au relatat fapte extrem de grave săvârșite de mai mulți polițiști.

Cei doi bărbaţi, unul de 39 de ani, celălalt de 51 de ani, au povestit încă din luna august jurnaliștilor Antena 3 că se aflau pe stradă în Sectorul 4 al Capitalei și ar fi intervenit în timp ce câțiva polițiști ar fi bruscat o persoană.

Ei nu aveau mască de protecţie şi poliţiştii le-au atras atenţia. De aici a pornit o ceartă între părţile implicate. La un moment dat, Mihai a fost băgat într-o maşină, iar Teodor în alta.

Teodor a fost lăsat pe o stradă din Ferentari, iar Mihai a fost dus pe un câmp din apropierea comunei Jilava. El a povestit în plângerea sa că acolo a fost bătut cu bastonul la tălpile goale.

Mai mult, se pare că un agent ar fi urinat pe el la finalul torturii. După ce a fost abandonat de poliţişti, el ar fi plecat şchiopătând spre oraş. A luat legătura cu prietenul său şi a doua zi a sunat la Poliţie. Au venit poliţiştii de la Secţia 16, la care lucrau chiar unii dintre agresori.

                                                                                                                   Adina Silav