10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 5:11

Oana Schmidt Hăineală NU mai vine la Ministerul Afacerilor Interne

spot_img

Fosta șefă a CSM, Oana Schmidt Hăineală, nu va mai ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

La ședința de miercuri, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat că a decis să amâne luarea unei hotărâri în privința detașării Oanei Schmidt Hăineală la MAI până la soluționarea de către Curtea Supremă a contestație formulate de fosta șefă a CSM împotriva deciziei Consiliului de a o demite din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției. 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea analizării cererii de detaşare în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a doamnei OANA ANDREA SCHMIDT HĂINEALĂ, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, până la soluţionarea definitivă a contestaţiei formulate împotriva Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.257/21.03.2017, ce face obiectul dosarului nr.1108/1/2017 aflat pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
Decizia Secției pentru procurori a CSM

Surse judiciare au declarat, însă, pentru Sursa Zilei că detașarea Oanei Schmidt Hăineală nu va mai avea loc.

Este pentru a treia oară când Oana Schimdt Hăineală este îndepărtată de vreo funcție de conducere în Guvernul Grindeanu.

Astfel, în ianuarie anul acesta, imediat după învestirea Executivului condus de Sorin Grindeanu, Schmidt Hăineală pleca, prin hotărâre a Guvernului,  de la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), unde fusese detașată de Cabinetul Cioloș.  

Apoi, în februarie – martie, Oana Schmidt Hăineală era retrasă și din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției.

Diana Tache
Andi Topală