16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 20:27

Retrasă de la Spălarea Banilor și din Ministerul Justiției, Oana Hăineală caută un post fie la Interne, fie la Externe. UPDATE

spot_img

Fosta șefă a Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală caută exasperată un post în Guvern, încercând să ajungă fie la Ministerul Afacerilor Interne, fie la Ministerul Afacerilor Externe.

Retrasă de Sorin Grindeanu de la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor unde fusese numită de Guvernul Cioloș, retrasă și de la Ministerul Justiției de procurorul general, după începerea anchetei privind Ordonanța 13, Oana Schmidt Hăineală caută acum o soluție pentru a ajunge pe o funcție fie la Ministerul Afacerilor Interne, fie la Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unor surse convergente, demersul nu este susținut din Ministerul de Interne, ci dintr-un mediu politic, iar suportul este unul consistent, în condițiile în care schema de personal de la MAI este complet ocupată. Astfel, se încearcă găsirea unei soluții, chiar și printr-un artificiu administrativ, ceea ce ar presupune crearea unui post în schemă. Ministerul Afacerilor Externe ar fi o variantă de rezervă, în situația în care nu se găsește o soluție la MAI.

Aceleași surse ne-au declarat că cererea sa de detașare va fi luată în discuție săptămâna viitoare în Consiliul Superior al Magistraturii.


UPDATE 14.15

Surse judiciare ne-au declarat că Oana Hăineală vizează un post la Ministerul de Interne, astfel că se încearcă găsirea unei soluții pentru ca procuroarea să ajungă pe o funcție în această instituție.

Diana Tache
Andi Topală