16.1 C
București
joi, 30 mai 2024 - 2:36
No menu items!

Oamenii lui Vlad Voiculescu le cer directorilor din sistemul de Sănătate să își dea demisia. Ce răspunsuri au primit

spot_img

Noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, numit de ministrul Vlad Vloiculescu în urmă cu câteva zile, le-ar fi cerut directorilor din subordine să își dea demisia, ca să „își facă propria echipă”.

Adrian Gheorghe, cercetătorul adus de Vlad Voiculescu de la Londra pentru a conduce Casa Națională de Asigurări de Sănătate, le-a cerut directorilor CNAS să-și dea demisia, conform unor surse citate de DCNews.ro.

Numai că administrația publică din România nu reacționează la solicitările tânărului care a lucrat în Marea Britanie, în cercetare. Sursele citate arată că directorii din sistem i-ar fi transmis noului președinte al CNAS că dacă nu are motive profesionale să ceară demisia cuiva, să încerce să îi dea afară. Directorii din sistemul public sunt numiți în urma unui concurs, astfel că un eventual proces în instanțe, fără probe că s-au încălcat atribuțiile de serviciu, nu ar avea șanse de izbândă.

În cazuri similare, majoritatea proceselor în cazul litigiilor de muncă au fost soluționate în favoarea angajaților, care au fost apoi reangajați pe funcții și cărora li s-au achitat toate salariile restante. 

Și ministrul Vlad Voiculescu lucrează de două luni la ”alcătuirea echipei” din Ministerul Sănătății. Conform adevarul.ro, la data de 1 februarie, Vlad Voiculescu îşi completase echipa de la minister cu oameni cu care a colaborat la Asociaţia Magic, acolo unde este printre fondatori, dar şi în precedentul mandat de ministru. De asemenea, ministrul Sănătății avea patru noi secretari de stat, printre care o absolventă de Teologie fără studii medicale și nu mai puțin de 15 consilieri.

Emanuel Stan