12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:18
No menu items!

Patru elevi din Galați, la spital, din cauza unei lămpi cu ultraviolete

spot_img

Cei patru copii au 10 ani şi sunt colegi de clasă la o şcoală din Galaţi. Ei s-au plâns marţi seară părinţilor de usturimi oculare, iar miercuri dimineaţă au ajuns la spital. Medicii susţin că iritaţia s-ar fi produs de la o lampă cu ultraviolete folosită în sala de clasă, relatează Adevărul.

 
De altfel, motivul prezentării a fost „iritaţie oculară post expunere lampă UV”. Copii au primit tratament şi apoi au plecat acasă.
 
„Marţi seară a ajuns la spital un copil cu simptome puţin mai grave la nivelul ochilor. Mama s-a panicat şi a mers la UPU. Astăzi dimineaţă au mai ajuns alţi trei copii. De asemenea, alţi 10 copii din clasă s-au plâns de usturimi şi senzaţia de nisip sub pleoape. Am observat că din cauza lămpii cu ultraviolete doamna învăţătoarea este bronzată pe o parte a feţei. Dumneai a acuzat senzaţia de nisip sub pleoape şi durere de cap. Lampa UV era amplasată în dreptul uşii”, a declarat, pentru Adevărul, inspectorul școlar Otilia Moza.
 
Inspectoratul Şcolar Galaţi a început o anchetă în aces caz. „Am cerut note de informare de la conducerea şcolii, de la îngrijitoare şi de la învăţătoare. Lampa a fost scoasă din sala de clasă şi este interzisă folosirea ei””, a precizat inspectorul Moza.