9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:46
No menu items!

Oameni de cultură… fără cultură: Oana Stănciulescu, simpatizanta legionarilor

spot_img

Un grup de oameni de cultură și cadre universitare a trimis PNL o scrisoare în care cere partidului să renunțe la nominalizarea jurnalistei Oana Stanciulescu în Consiliul de Aministrație al TVR, acuzând-o de simpatiile pentru mișcarea legionară.

Jurnalista este acuzată că „îşi face un crez din a reabilita şi eroiza o serie de personalităţi de orientare legionară, xenofobă, antieuropeană şi antidemocrată”. În documentul citat se afirmă că jurnalista împreună cu alţi colegi „întru credinţă neolegionară” ar fi atacat „brutal Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel, organism al Guvernului României şi au adus injurii grosolane directorului general al Institutului”.

Printre semnatari scrisorii se află Liviu Antonesei, Liviu Beris, Gianina Cărbunariu, Daniel Cristea Enache, Iulian Fota, Mihaela Grancea, Florin Iepan, Norman Manea, Adrian Niculescu şi Andrei Kleun.

În replică, Oana Stănciulescu a declarat că „libertatea are un cost și noi l-am plătit. Și eu sunt dispusă să-l plătesc. Păcat că se întâmplă asta în 2016, când spunem că suntem membrii UE, că suntem europeni. Am vrut să fim în Europa, fiecare cum am putut, cu condeiul, cu scrisul…”.

Aici nu e vorba de mine, nu trebuie să vorbim despre mine în această seară. Eu am făcut ce am știut, ce am crezut eu… E vorba de un principiu și dacă nu realizăm că e grav când ni se ciuntesc libertățile, atunci pe zi ce trece vom mai pierde câte ceva. Eu poate sunt mai nebună, poate sunt mai pătimașă, dar sunt de bună credință și o să lupt în continuare. Nu o să tac, o să vorbesc și de acum încolo despre ce cred eu că trebuie să vorbesc. Dar poate că alții se vor teme…

Oana Stănciulescu, Realitatea TV

Oana Stănciulescu este un jurnalist cu o foarte mare experiență mai ales în presa scrisă, dar și în cea audio-vizuală. Ea este cunoscută pentru simpatia sa pentru Regele Mihai I, pentru fostele conduceri istorice ale PNL și PNȚ, în special a lui Corneliu Coposu, cât și pentru poziția de apărător al foștilor deținuți politici.

Olimpia Diaconiuc