7.9 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 11:52

Comisia Europeană a emis o alertă privind brânză de oaie provenind din România

Comisia Europeană a emis o alertă privind posibila existenţă a bacteriei E-coli în brânză de oaie provenind din România. Decizia, care va afecta exporturile producătorilor români, a fost luată în urma unei sesizări despuse de Italia, care a semnalat îmbolnăvirea unui copil român la Florenţa.

Alerta, emisă în sistemul Comisiei Europene privind siguranţa alimentară (RASFF), avertizează asupra riscului existenţei bacteriei “Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România”.

Comisia Europeană susține că există risc “grav” de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând toate statele membre să efectueze verificări în reţeaua de distribuție.

Potrivit datelor prezentate de Comisie, brânză românească de acest fel este comercializată în principal în România, Italia, Germania şi Franţa.

Reprezentanții Comisiei Europeane precizează că au luat decizia de a emite o astfel de alertă după o sesizare făcută de Italia.

Joi seară, laboratoare specializate din Italia au concluzionat că infecţia intestinală de care suferă copilul român internat într-un spital din Florenţa a fost provocată de consumul de brânză provenind din România. “Brânza care are bacteria Escherichia coli a provocat infecţia intestinală a copilului de 14 luni internat în Clinica Meyer din Florenţa” – este concluzia testelor microbiologice efectuate de Institutul Zooprofilactic Experimental din regiunea Lazio şi de Institutul Superior de Sănătate din Italia.

R.D.